Namenska uporaba

Ventilator je namenjen za odzračevanje ali prezračevanje prostorov za gospodarsko uporabo (lakirnice, prostori za baterije, proizvodna mesta, delovni prostori itd.) z nevarnim, eksplozijsko ogroženim ozračjem v skladu z direktivo 1999/92/ES, člen 2, (4), (5).

Naprava izpolnjuje varnostne zahteve direktive 2014/34/EU za naprave in zaščitne sisteme v eksplozijsko ogroženih območjih.

Regulacija vrtljajev ventilatorja je dovoljena s frekvenčnim pretvornikom.

Naprave DAQ ../. Ex, DAR ../. Ex spadajo v skupino II, kategorije 2G za plinska ozračja in izpolnjujejo zahteve vrste zaščite pred vžigom »d«/»c«, primerne pa so za uporabo v eksplozijsko ogroženih območjih cone 1 in 2. Primernost preberite na tipski ploščici. Naprave pri uporabi na prostem zaščitite pred vremenskimi vplivi.

Ohišje motorja in priključna omarica sta za uporabo za vrsto zaščite naprave pred vžigom »d« izvedena s tlačno odpornim okrovom. To pomeni, da so lahko v ohišju nameščeni deli, ki lahko povzročijo vžig eksplozivnega ozračja. Ohišje v primeru možne eksplozije eksplozivne zmesi v notranjosti ohišja vzdrži tlak in prepreči prenos eksplozije na eksplozivno ozračje, ki obdaja ohišje.

V ta namen so mesta, kjer se stikajo površine dveh delov ohišja ali povezava ohišij, izvedena kot zaščitna reža ali kot pot za preboj vžiga.