Formålsbestemt anvendelse

Ventilatoren er beregnet til udluftning eller ventilering af erhvervsmæssigt anvendte rum (farveri, batterirum, erhvervslokaler, produktionssteder etc.) med farlig potentiel eksplosiv atmosfære. iht. 1999/92/EC, artikel 2, (4), (5).

Apparatet opfylder sikkerhedskravene i direktiv 2014/34/EU for apparater og beskyttelsessystemer i potentielt eksplosive områder.

Ventilatorens omdrejningsregulering er tilladt ved hjælpe af frekvensomformer.

Apparater DRD ../.-H Ex, DRD ../.-V Ex, ERD ../.-H Ex, ERD ../.-V Ex er klassificeret i gruppe II, kategori 2G for gasatmosfærer, opfylder beskyttelsestype „d“/„c“ og egner sig til brug i potentielt eksplosive områder af zone 1 og 2. Egnethed fremgår af typeskilt. Ved udendørs brug skal apparaterne beskyttes mod vejrpåvirkninger.

Motorhus og klemmeboks er udført under anvendelse af beskyttelsestype apparatbeskyttelse med en trykfast kapsling „d“. Det betyder, at der i huset kan være anbragt dele, som kan tænde i en potentielt eksplosive atmosfære. Ved en mulig eksplosion af en potentielt eksplosiv blanding inde i huset, modstår dette dennes tryk og forhindrer en overførsel af eksplosionen til den potentielt eksplosive atmosfære, som omgiver huset.

Hertil er de steder, hvor de tilsvarende overflader af to husdele eller husforbindelser samles udført som tændingsgennemslagssikker spalte eller tændingsgennemslagsvej.