Προβλεπόμενη χρήση

Ο ανεμιστήρας προορίζεται για τον εξαερισμό ή αερισμό χώρων επαγγελματικής χρήσης (βαφείων, χώρων συσσωρευτών, επαγγελματικών χώρων, χώρων παραγωγής κτλ.) στους οποίους μπορεί να δημιουργηθούν επικίνδυνες εκρηκτικές ατμόσφαιρες σύμφωνα με τον τεχνικό κανόνα για επικίνδυνες ουσίες σύμφωνα με την οδηγία 1999/92/ΕΚ, άρθ.  2, (4), (5).

Η συσκευή πληροί τις απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας 2014/34/EΕ για συσκευές και συστήματα προστασίας σε εκρήξιμες ατμόσφαιρες.

Η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του εξαεριστήρα επιτρέπεται μέσω ενός μετατροπέα συχνότητας.

Οι συσκευές DRD ../.-H Ex, DRD ../.-V Ex, ERD ../.-H Ex, ERD ../.-V Ex κατατάσσονται στην ομάδα II, κατηγορία 2G για ατμόσφαιρες αερίων, πληρούν τον τύπο προστασίας από ανάφλεξη «d»/«c» και είναι κατάλληλες για χρήση σε εκρήξιμες ατμόσφαιρες των ζωνών 1 και 2. Για την καταλληλότητα, ανατρέξτε στην πινακίδα τύπου. Για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, η συσκευή πρέπει να προστατεύεται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Το περίβλημα του κινητήρα και το κουτί ακροδεκτών έχουν σχεδιαστεί με βάση τον τύπο προστασίας από ανάφλεξη: Προστασία εξοπλισμού με περιβλήματα ανθεκτικά στη φλόγα «d». Αυτό σημαίνει ότι το περίβλημα μπορεί να περιέχει μέρη που μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη σε εκρήξιμες ατμόσφαιρες. Σε περίπτωση πιθανής έκρηξης ενός εκρηκτικού μείγματος στο εσωτερικό του περιβλήματος, το περίβλημα αντέχει στην πίεση και εμποδίζει τη μετάδοση της έκρηξης στην εκρήξιμη ατμόσφαιρα που περιβάλλει το περίβλημα.

Για τον σκοπό αυτό, τα σημεία στα οποία συναντώνται οι αντίστοιχες επιφάνειες δύο τμημάτων του περιβλήματος ή η σύνδεση των περιβλημάτων σχεδιάζονται ως διάκενο προστασίας από ανάφλεξη ή ως διαδρομή προστασίας από ανάφλεξη.