Sihtotstarbekohane kasutus

Ventilaator on ette nähtud plahvatusohtliku keskkonnaga kommertskasutuses ruumide (värvitöökoda, akuruum, kommertsruum, tootmiskäitus jms) heit- ja toiteventilatsiooniks direktiivi 1999/92/EÜ, artikkel 2, (4), (5) kohaselt.

Seade vastab direktiivi 2014/34/EL ohutusnõuetele seadmete ja kaitsesüsteemide kohta plahvatusohtlikes piirkondades.

Ventilaatori pöördeid võib reguleerida sagedusmuunduriga.

Seadmed DRD ../.-H Ex, DRD ../.-V Ex, ERD ../.-H Ex, ERD ../.-V Ex on liigitatud II grupi kategooriasse 2G gaasi sisaldava keskkonna jaoks, vastavad süütekaitseliigile d/c ja sobivad kasutamiseks tsooni 1 ja 2 plahvatusohtlikes keskkondades. Sobivuse andmed leiate tüübisildilt. Välitingimustes kasutamiseks tuleb seadmeid kaitsta ilmastikumõjude eest.

Mootori korpus ja klemmikarp on teostatud seadmekaitse süütekaitseliigi jaoks rõhukindla kapseldusega d. See tähendab, et korpuses võib olla osi, mis võivad plahvatusvõimelise atmosfääri süüdata. Kui plahvatusvõimeline segu peaks plahvatama korpuse sees, peab see plahvatuse rõhule vastu ja ei lase plahvatusel üle kanduda korpust ümbritsevasse plahvatusvõimelisse atmosfääri.

Selle jaoks on kohad, kus korpuse kahe osa pinnad või korpuse ühenduse kokku puutuvad, teostatud süüte läbilööki takistava piluna või süüteläbilöögikanalina.