Tarkoituksenmukainen käyttö

Tuuletin on tarkoitettu räjähdysvaarallisen ilmakehän sisältävien teollisuustilojen (värjäämön, akkutilan, teollisuustilan, tuotantopaikan jne.) ilmanpoistoon ja tuuletukseen vaarallisia aineita koskevan asetuksen 1999/92/EY, artiklan 2, (4), (5) mukaisesti.

Laite täyttää direktiivin 2014/34/EU turvallisuusvaatimukset, jotka on asetettu räjähdysvaarallisissa tiloissa toimiville laitteille ja suojajärjestelmille.

Tuulettimen kierroslukua saa säätää taajuusmuuttajalla.

Laitteet DRD ../.-H Ex, DRD ../.-V Ex, ERD ../.-H Ex, ERD ../.-V Ex on luokiteltu ryhmään II, luokkaan 2G kaasua sisältävissä ilmakehissä, ja ne täyttävät syttymissuojausluokan d/c vaatimukset ja soveltuvat käyttöön tilaluokkien 1 ja 2 räjähdysvaarallisissa tiloissa. Soveltuvuus on merkitty tyyppikilpeen. Ulkona käytettävät laitteet on asennettava sääsuojaan.

Moottorikotelo ja liitäntäkotelo on tarkoitettu käytettäväksi syttymissuojausluokassa d, räjähdyspaineen kestävä laiterakenne. Se tarkoittaa, että kotelon sisällä saattaa olla osia, jotka voivat syttyä räjähdysvaarallisessa ilmakehässä. Jos kotelon sisällä oleva räjähdysvaarallinen seos räjähtää, kotelo kestää räjähdyspaineen ja estää räjähdyksen laajenemisen kotelon ulkopuoliseen räjähdysvaaralliseen ilmakehään.

Tämän varmistamiseksi kotelon kahden osan liitospinnat tai koteloiden saumat on toteutettu räjähdyssuojaliitoksen turvarakona eli räjähdyssuojaliitoksen pituus on asianmukainen.