Noteikumiem atbilstoša lietošana

Ventilators paredzēts ventilācijai vai gaisa padevei rūpnieciski izmantotās telpās (krāsotavās, akumulatoru telpās, komercdarbības telpās, ražošanas telpās u.c.), kurās atbilstoši Direktīvas 1999/92/EK 2. panta 4., 5. punktam ir sprādzienbīstama vide.

Ierīce atbilst Direktīvas 2014/34/ES drošības prasībām, kādas izvirzītas ierīcēm un aizsardzības sistēmām, kas paredzētas lietošanai sprādzienbīstamā vidē.

Ventilatora apgriezienu skaita regulēšanu atļauts veikt ar frekvences pārveidotāju.

Ierīces DRD ../.-H Ex, DRD ../.-V Ex, ERD ../.-H Ex, ERD ../.-V Ex ietilpst II grupā, 2G kategorijā izmantošanai gāzes vidē, atbilst aizsardzības pakāpei “d”/”c” un ir piemērotas izmantošanai 1. un 2. zonas sprādzienbīstamā vidē. Piemērotību skatīt datu plāksnītē. Ja ierīces paredzēts izmantot ārpus telpām, tās jāaizsargā pret laikapstākļu ietekmi.

Motora korpuss un spaiļu kārba, piemērojot attiecīgo ierīču aizsardzības pakāpi, atrodas spiediendrošā “d” klases apvalkā. Tas nozīmē, ka ierīcē var atrasties daļas, kas var aizdedzināt sprādzienbīstamu vidi. Ja korpusā notiek sprādzienbīstama maisījuma iespējama eksplozija, tas spēj izturēt radīto spiedienu un novērš eksplozijas spēka pārnesi uz sprādzienbīstamo vidi, kas apņem korpusu.

Šim nolūkam vietas, kur savienojas divu korpusa daļu virsmas vai divi korpusi, ir veidotas kā ugunsdrošas spraugas vai ugunsdrošības savienojumi.