Beregnet bruk

Viften brukes til lufting eller ventilering av kommersielle rom (fargerier, batterirom, verksteder, produksjonsanlegg osv.) med farlig eksplosjonsutsatt atmosfære iht. 1999/92/EC, art. 2, (4), (5).

Enheten oppfyller sikkerhetskravene i direktiv 2014/34/EU for enheter og beskyttelsessystemer i potensielt eksplosive områder.

Vifteturtallreguleringen er tillatt med bruk av en frekvensomformer.

Enhetene DRD ../.-H Ex, DRD ../.-V Ex, ERD ../.-H Ex, ERD ../.-V Ex er klassifisert i gruppe II, kategori 2G for gassatmosfære type av beskyttelse "d"/"c" og er egnet for bruk i potensielt eksplosjonsfarlige områder i sone 1 og 2. Egnetheten er angitt på typeskiltet. Til utendørs bruk må enhetene beskyttes mot værpåvirkning.

Motorhuset og koblingsboksen er konstruert med bruk av tenningsbeskyttelsestype med trykkbestandig kapsling "d". Det betyr at deler i huset som kan antenne en eksplosiv atmosfære, kan plasseres i huset. Ved en eventuell eksplosjon av en eksplosiv blanding inne i huset, tåler huset trykket og hindrer at eksplosjonen overføres til den eksplosive atmosfæren som omgir huset.

Punktene der de tilsvarende overflatene på to deler av huset eller forbindelsen av husene kommer sammen, utformet som en flammegjennomslagsbestandig spalte eller flammegjennomslagsvei.