Utilizarea conform destinaţiei

Ventilatorul foloseşte la dezaerarea sau ventilarea spaţiilor folosite în scop industrial (vopsitorie, compartiment baterii, unitate industrială, uzină de producţie etc.) care prezintă atmosfere periculoase potenţial explozive conform 1999/92/EC, articol 2, (4), (5).

Aparatul îndeplineşte cerinţele de siguranţă ale Directivei 2014/34/UE pentru aparate şi sisteme de protecţie în atmosfere potenţial explozive.

Reglarea turaţiei ventilatorului este admisă prin intermediul convertizorului de frecvenţă.

Aparatele DRD ../.-H Ex, DRD ../.-V Ex, ERD ../.-H Ex, ERD ../.-V Ex sunt clasificate în grupa II, categoria 2G pentru toate atmosferele, îndeplinesc tipul de protecţie la aprindere „d”/„c” şi sunt adecvate pentru instalarea în atmosfere potenţial explozive din zonele 1 şi 2. Caracterul corespunzător se preia de pe plăcuţa de fabricaţie. Pentru utilizarea în spaţii exterioare, aparatele trebuie să fie protejate de influenţa condiţiilor atmosferice.

Carcasa motorului şi cutia de borne sunt executate cu protecţia aparatului prin încapsulare „d” rezistentă la presiune, cu aplicarea tipului de protecţie la aprindere. Aceasta înseamnă că în carcasă pot fi introduse piese care pot aprinde o atmosferă explozivă. În cazul unei explozii posibile a unui amestec exploziv în interiorul carcasei, aceasta rezistă presiunii exploziei şi împiedică transmiterea exploziei la atmosfera ce poate exploda din jurul carcasei.

Pentru aceasta locurile la suprafeţele corespunzătoare a două părţi ale carcasei sau legătura carcaselor ce vin împreună sunt executate ca fantă sigură la pătrunderea aprinderii sau sigură la calea de pătrundere a aprinderii.