Montarea aparatului

  1. Verificaţi aparatul la deteriorări de transport.
  2. Pregătiţi locul de montare pentru montajul pe acoperiş: pozaţi ţeava. În cazul mantajului pe acoperiş, asiguraţi o suprafaţă de aşezare plană.
  3. Pozaţi fix conductorul de reţea admis la locul de montare. Utilizaţi conductori de racordare adecvaţi pentru tipul de aparat.
  4. Pericol de rănire prin tăiere din cauza plăcilor de tablă cu margini ascuţite ale carcasei.

    1. La montaj, folosiţi echipament individual de protecţie (mănuşi de protecţie cu rezistenţă la tăiere).
  5. Transportaţi aparatul la locul de montare. Respectaţi indicaţiile de siguranţă şi datele capitolului anterior.
  6. Pericol de explozie/pericol de vătămare din cauza aparatului montat greşit sau care cade.

    1. Efectuaţi montajul numai pe acoperişuri cu o capacitate portantă suficientă şi material de fixare suficient dimensionat.
    2. Materialul de fixare este pus la dispoziţie de către beneficiar.
    3. La montare, îndepărtaţi persoanele din zona de sub cea de montare.
  7. Pentru a evita punţi de zgomot la corpul construcţiei, respectaţi distanţele faţă de celelalte componente ale faţadei. Instalaţi eventual elemente de decuplare.
  8. Acordaţi atenţie ca să fie uşor accesibilă cutia de borne la locul de montare.
  9. Montaţi aparatul şi înşurubaţi la toate orificiile flanşei (4 bucăţi) o bază rigidă adecvată, fixă pe acoperişul respectiv. La locul instalării puneţi la dispoziţie material de fixare suficient dimensionat. Acordaţi atenţie sensului de rotaţie şi de circulaţie săgeţi pentru sensul aerului de pe autocolantul aflat pe aparat.
  10. Pericol de explozie în caz de funcţionare fără dispozitiv de siguranţă dacă în canalul de aer sunt corpuri străine eventual căzute sau aspirate.

    Pericol de moarte din cauza formării de scântei.

    1. Prevedeţi neapărat o intrare/ieşire de aer liberă cu un grilaj de protecţie, care îndeplineşte cerinţele EN 13857 şi este adecvat pentru zonele Ex, de ex. cu grilaj de protecţie MAICO SG..Ex (Tip de protecţie IP 20 conform EN 60529). La utilizarea produselor care nu provin de la Maico, trebuie efectuată o evaluare a pericolelor de aprindere.
  11. În cazul intrării sau ieşirii aerului în spaţiu liber, în faţa aparatului montaţi un grilaj de protecţie autorizat, de ex. grilaj de protecţie MAICO SG.. .
  12. Asiguraţi o alimentare cu aer proaspăt pe cale naturală suficientă.
  13. Montaţi materiale de izolare, izolare fonică şi de instalare adecvate.