Avsedd användning

Fläkten är avsedd för avluftning och ventilation av utrymmen för kommersiellt bruk (färgerier, batteriutrymmen, kommersiella utrymmen, produktionsanläggningar osv) med farlig explosiv atmosfär enl. 1999/92/EG, artikel 2, (4), (5).

Utrustningen uppfyller säkerhetskraven i direktiv 2014/34/EU för utrustning och säkerhetssystem som är avsedda för användning i explosionsfarliga omgivningar.

En varvtalsreglering av fläkten är tillåten med en frekvensomformare.

Utrustningarna DRD ../.-H Ex, DRD ../.-V Ex, ERD ../.-H Ex, ERD ../.-V Ex är klassificerade i grupp II, kategori 2G för gasatmosfärer, uppfyller tändningsskydd typ ”d”/”c” och lämpar sig för användning i explosionsfarliga omgivningar av zon 1 och 2. Lämpligheten anges på märkskylten. Inför användning utomhus ska utrustningarna skyddas mot väderpåverkan.

Motorhuset och anslutningslådan är utförda med tryckfast kapsling ”d” med hänsyn till tändningsskydd som utrustningsskydd. Detta betyder att delar som kan antända en explosiv atmosfär kan vara monterade i huset. Vid en möjlig explosion av en explosiv blandning i husets inre kommer det att hålla stånd mot trycket och förhindrar att explosionen överförs till den explosiva atmosfären som finns runt om huset.

För detta ändamål är de ställen där motsvarande ytor på två olika delar av huset eller anslutning av flera hus kommer samman utförda som övertändningssäkert gap eller övertändningssträcka.