Automatika vlage

Regulacija pri stalnom osnovnom opterećenju kontinuirano provjerava količinu vlage. Ako uređaj radi bez stalnog osnovnog opterećenja, uređaj se na svake 2 minute na 30 sekundi pokreće sa smanjenom brzinom (osnovno opterećenje 20 m³/h) i mjeri relativnu vlažnost.

Odgoda uključivanja je deaktivirana kada je automatika vlage uključena.

Nakon instalacije uređaja, on se regulira na trenutačno vladajuću vlažnost u prostoriji (relativna vlažnost). Ta vrijednost vlažnosti pohranjuje se kao prva referencijska vrijednost. Nije potrebno ručno namještanje referencijske vrijednosti.

Ako relativna vlažnost za vrijeme rada padne ispod referencijske vrijednosti, pohranjuje se novoutvrđena vrijednost kao referencijska vrijednost. Najmanja moguća referencijska vrijednost iznosi 45 % relativne vlažnosti.

Ako vlažnost u prostoriji brzo raste, uređaj (ovisno o vlazi) se sukladno količini vlage kontinuirano regulira na višu vrijednost. Maksimalna brzina strujanja pri 100 % r.vl. iznosi 40 m³/h, 60 m³/h ili 100 m³/h, ovisno o postavci V2.

Ako vrijednost padne ispod referencijske vrijednosti, pokreće se pogon naknadnog rada s namještenim vremenom naknadnog rada. Nakon toga se pohranjuje trenutačna referencijska vrijednost.

Ako se referencijska vrijednost ne potkorači u roku od 60 minuta, uređaj se prebacuje u namješteni pogon naknadnog rada i potom isključuje.

Pri Svjetlo uključeno pokreće se uređaj. Ako se svjetlo isključi, uređaj dalje radi dok ne istekne preostalo vrijeme naknadnog rada. Nakon toga automatika vlage ponovno dobiva prioritet i upravlja uređajem kao što je prethodno opisano.

Napomene