Všeobecné bezpečnostní pokyny

Poškození zařízení, omezení funkce. Ventilátor v žádném případě neinstalujte do výklopných dvojitých oken, na stropy, šikmé střechy nebo šikmé stěny. V žádném případě nedemontujte vnější klapku.

Nebezpečí vznícení/vzniku požáru v důsledku přítomnosti hořlavých materiálů, kapalin nebo plynů v blízkosti zařízení. V blízkosti zařízení neskladujte hořlavé materiály, kapaliny nebo plyny, které se horkem nebo jiskrami mohou vznítit a začít hořet.

Výbušné plyny a prach se mohou vznítit a způsobit závažný výbuch nebo požár. Zařízení v žádném případě nepoužívejte ve výbušném prostředí (nebezpečí výbuchu).

Ohrožení zdraví v důsledku působení chemických látek nebo agresivních plynů/výparů. Chemické látky nebo agresivní plyny/výpary mohou ohrozit zdraví, zejména pokud jsou zařízením vháněny do místností. Zařízení v žádném případě nepoužívejte k distribuci chemických látek nebo agresivních plynů/výparů.

Nebezpečí poškození zařízení působením výparů tuku nebo výparů oleje z digestoryří. Výpary s obsahem tuku nebo oleje z digestoří mohou znečistit zařízení a vzduchový kanál a snížit jeho výkonnost. Zařízení by za žádných okolností nemělo být používáno k přepravě těchto látek.