Използване по предназначение

Уредът е произведен съгласно Директива 2014/34/EU

Термисторна защитна система MVS 6 е съоръжение за безопасност, контрол и регулиране съгласно арт. 1 (2) на Директива 2014/34/ЕС за уреди и защитни системи в зони с опасност от експлозия. Задействащата система трябва да се постави извън зоната с опасност от експлозия. Нашата ЕС декларация за съответствие е приложена към това ръководство.

Област на приложение

Задействащата система се използва за наблюдение на температурата на трифазни двигатели, предназначени за използване в потенциално експлозивна атмосфера и класифицирани в група II, категории 2 G или 2 D. Системата е подходяща и за защита на други трифазни устройства от твърде високи температури, при условие че тези устройства са оборудвани с терморезистори и имат поведение при превключване, подобно на това на трифазните двигатели. Правилният избор на защитната система за предвидената употреба е отговорност на стопанисващия.

Системата MVS 6 се използва и за включване и изключване на свързания двигател по време на работа. Превключвателят в предната част на корпуса може да бъде заключен в положение "изключено" с помощта на катинар.