Προβλεπόμενη χρήση

Συσκευή κατασκευασμένη σύμφωνα με την οδηγία 2014/34/ΕΕ

Το σύστημα αποσύνδεσης με θερμίστορ MVS 6 PTC είναι μια συσκευή ασφαλείας, παρακολούθησης και ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 2 της οδηγίας 2014/34/ΕΕ για εξοπλισμό και συστήματα προστασίας σε δυνητικά εκρήξιμες ατμόσφαιρες. Το σύστημα αποσύνδεσης πρέπει να τοποθετηθεί εκτός της δυνητικά εκρήξιμης ατμόσφαιρας. Η Δήλωση Συμμόρφωσης ΕΕ επισυνάπτεται στο παρόν εγχειρίδιο.

Πεδίο χρήσης

Το σύστημα αποσύνδεσης χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας τριφασικών κινητήρων που προορίζονται για χρήση σε δυνητικά εκρήξιμες ατμόσφαιρες και ταξινομούνται στην ομάδα II, κατηγορίες 2 G ή 2 D. Το σύστημα είναι επίσης κατάλληλο για την προστασία άλλων τριφασικών συσκευών από υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, υπό την προϋπόθεση ότι οι συσκευές αυτές είναι εξοπλισμένες με θερμίστορ PTC και έχουν παρόμοια συμπεριφορά μεταγωγής με τους τριφασικούς κινητήρες. Η σωστή επιλογή του συστήματος προστασίας για την προβλεπόμενη χρήση αποτελεί ευθύνη του φορέα λειτουργίας.

Το σύστημα MVS 6 χρησιμοποιείται επίσης για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνδεδεμένου κινητήρα κατά τη λειτουργία. Ο διακόπτης στο μπροστινό μέρος του περιβλήματος μπορεί να ασφαλιστεί στη θέση «OFF» με τη χρήση λουκέτου.