Montaža, električni priključak

Napomene o montaži

Opasnost od strujnog udara

  1. Pridržavajte se sigurnosnih pravila elektrotehnike. Prije skidanja poklopaca i prije električnih instalacija isključite sve strujne krugove napajanja, isključite mrežni osigurač, utvrdite beznaponsko stanje, zaštitite od ponovnog uključivanja i postavite vidljivu pločicu s upozorenjem.
  2. Pridržavajte se aktualnih propisa za električne instalacije, npr. EN 50110-1 i EN 60079-14, u Njemačkoj naročito VDE 0100 s odgovarajućim dijelovima → pri nepridržavanju postoji opasnost zbog električnog udara, požara ili kratkog spoja.
  3. Uređaj uključite tek kada je potpuno montiran. Ne puštajte u rad oštećeni uređaj. Spriječite daljnju uporabu do potpunog preventivnog održavanja.
  4. Priključite PTC termorezistorsku okidačku napravu samo u skladu s priključnom shemom/shemom ožičenja. Propisana je fiksno postavljena električna instalacija. Pridržavajte se napona i frekvencije navedenih na nazivnoj pločici.
  5. Nakon svršetka radova održavanja i popravka obavite ispitivanje rada.
  6. Vrsta zaštite navedena na nazivnoj pločici zajamčena je samo pri odgovarajućoj ugradnji i odgovarajućem uvođenju priključnog voda u kućište.
  7. Poklopac kućišta mora se propisno montirati, tako da brtva po njegovom obodu nepropusno naliježe na donji dio kućišta.

Montaža

  1. Otvorite kućište, tako što odvijete oba zaporna vijka na poklopcu.
  2. Ugradite dve priložene uvodnice kabela i vodova M 20 x 1,5 na za to predviđenim mjestima na donjem dijelu kućišta (slika 1).
  3. Priključite mrežu i motor uzimajući u obzir priključnu shemu priključka (slika 2). Priključna shema također se nalazi na unutrašnjoj strani poklopca kućišta.
  4. Koristite zajednički obloženi/plastični kabel za napon motora i PTC termorezistorski priključak.
  5. PTC termorezistorska okidačka naprava smije raditi samo s montiranim poklopcem i s ugrađenim uvodnicama kabela i vodova.
  6. Podaci za kabelske vijčane spojeve i vijke na poklopcu kućišta: