Bedoeld gebruik

Apparaat vervaardigd conform richtlijn 2014/34/EU

Het koude-draaduitschakelsysteem MVS 6 is een veiligheids-, controle- en regelvoorziening conform art. 1 (2) van de richtlijn 2014/34/EU voor apparaten en beveiligingssystemen op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. Het uitschakelsysteem moet buiten de plaats waar ontploffingsgevaar kan heersen worden aangebracht. Onze EU-verklaring van overeenstemming is bij deze handleiding bijgevoegd.

Toepassingsgebied

Het uitschakelsysteem dient voor de temperatuurcontrole van draaistroommotoren die bestemd zijn voor het gebruik op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen en in groep II, categorieën 2 G of 2 D zijn ingedeeld. Het systeem is ook geschikt voor de beveiliging van andere draaistroomapparaten tegen te hoge temperaturen, voor zover deze apparaten van koude draden zijn voorzien en een soortgelijk schakelgedrag als draaistroommotoren vertonen. Voor de juiste keuze van het beveiligingssysteem voor het bedoelde gebruik is de exploitant verantwoordelijk.

Het systeem MVS 6 dient ook voor het bedrijfsmatig in- en uitschakelen van de aangesloten motor. De schakelaar op de voorkant van het huis kan met behulp van een hangslot in de stand “Uit” worden vergrendeld.