Utilizarea conform destinaţiei

Aparatul este realizat conform Directivei 2014/34/UE

Sistemul de declanşare cu termistor MVS 6 este un dispozitiv de siguranţă, control şi reglare conform art. 1 (2) al Directivei 2014/34/UE pentru aparate şi sisteme de protecţie în zonele cu pericol de explozie. Sistemul de declanşare trebuie montat în afara zonei cu pericol de explozie. Declaraţia noastră de conformitate UE este ataşată acestui manual cu instrucţiuni.

Domeniu de utilizare

Sistemul de declanşare se foloseşte pentru supravegherea temperaturii a motoarelor de curent trifazic care sunt prevăzute pentru utilizarea în zone supuse pericolului de explozie şi clasificate în grupa II, categoriile 2 G sau 2 D. Sistemul este adecvat şi pentru protecţia altor aparate de curent trifazic la temperaturi prea înalte, în măsura în care aceste aparate sunt prevăzute cu termistori şi prezintă un comportament de comutare similar cu cel al motoarelor de curent trifazic. Selectarea corectă a sistemului de protecţie pentru utilizarea prevăzută este în responsabilitatea beneficiarului.

Sistemul MVS 6 se foloseşte şi la conectarea şi deconectarea motorului racordat în condiţii normale de funcţionare. Întrerupătorul pe partea frontală a carcasei poate fi încuiat cu ajutorul unui lacăt în poziţia „Aus” (Oprit).