Montare, racord electric

Indicaţii de montaj

Pericol de electrocutare

  1. Respectaţi regulile de siguranţă ale electrotehnicii. Înainte de detaşarea acoperirilor şi înaintea efectuării lucrărilor de instalare electrice, întrerupeţi toate circuitele de alimentare, deconectaţi siguranţele de reţea, stabiliţi lipsa tensiunii, asiguraţi contra reconectării şi aplicaţi o plăcuţă de averizare vizibilă.
  2. Respectaţi prescripţiile în vigoare pentru instalaţiile electrice, de ex. EN 50110-1 şi EN 60079-14, în Germania în mod deosebit VDE 0100 cu secţiunile corespunzătoare → în caz de nerespectare pericol de electrocutare, incendiu sau scurtcircuit.
  3. Conectaţi aparatul abia după ce acesta este complet montat. Nu puneţi în funcţiune un aparat deteriorat. Împiedicaţi folosirea în continuare până la completa reparare.
  4. Racordaţi sistemul de declanşare cu termistor numai conform schemei de conexiuni/planului de cablare. Este prescrisă o instalare electrică pozată fix. Respectaţi tensiunea şi frecvenţa indicate pe plăcuţa de fabricaţie.
  5. După încheierea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii efectuaţi un test funcţional.
  6. Tipul de protecţie specificat pe plăcuţa de fabricaţie este garantat numai în cazul montării conforme cu destinaţia şi introducerea corectă a conductorului de racordare în carcasă.
  7. Capacul carcasei trebuie montat corect, astfel încât garnitura de etanşare aflată de jur împrejur să fie aplicată etanş la partea inferioară a carcasei.

Montarea

  1. Deschideţi carcasa prin desfacerea ambelor şuruburi de închidere de la capac.
  2. Montaţi ambele presetupe livrate pentru cabluri şi conductori M 20 x 1,5 la poziţiile de la partea inferioară a carcasei prevăzute în acest scop (figura 1).
  3. Racordaţi reţeaua şi motorul cu respectarea schemei de conexiuni a racordurilor (figura 2). Schema de conexiuni se află pe partea interioară a capacului carcasei.
  4. Utilizaţi un conductor izolat comun pentru tensiunea motorului şi racordarea termistorului.
  5. Este permisă funcţionarea sistemului de declanşare cu termistor numai cu capacul montat şi cu ghidajele de introducere cabluri şi conductori montate.
  6. Datele presetupelor şi ale şuruburilor la capacul carcasei: