Namestitev, priključitev na električno napajanje

Napotki za montažo

Nevarnost električnega udara

  1. Upoštevajte elektrotehnična varnostna pravila. Pred odstranjevanjem pokrovov in pred električnimi inštalacijami odklopite vse napajalne tokokroge, izklopite omrežno varovalko, preverite, ali je vzpostavljeno stanje brez napetosti, napravo zavarujte pred ponovnim vklopom in na vidno mesto namestite opozorilno ploščico.
  2. Upoštevajte veljavne predpise za električne inštalacije, npr. EN 50110-1 in EN 60079-14, v Nemčiji še posebej VDE 0100 z ustreznimi deli → v primeru neupoštevanja obstaja nevarnost zaradi električnega udara, požara ali kratkega stika.
  3. Napravo vklopite šele, ko je povsem nameščena. Poškodovane naprave ne zaženite. Preprečite nadaljnjo uporabo, dokler ni naprava popolnoma popravljena.
  4. Sprožilni sistem s PTC termistorjem priključite samo v skladu z diagramom vezja/shemo ožičenja. Predpisana je fiksno nameščena električna napeljava. Upoštevajte napetost in frekvenco, ki sta navedeni na tipski ploščici.
  5. Po zaključenih postopkih vzdrževanja in popravil izvedite preizkus delovanja.
  6. Stopnja zaščite, ki je navedena na tipski ploščici, je zagotovljena samo pri namenski vgradnji in pri pravilni uvedbi priključnega kabla v ohišje.
  7. Pokrov ohišja mora biti pravilno nameščen, da se obdajajoče tesnilo po celotnem obodu tesno prilega na spodnji del ohišja.

Namestitev

  1. Odprite ohišje: odvijte oba zaporna vijaka na pokrovu.
  2. Obe priloženi uvodnici za kable in vodnike M 20 x 1,5 namestite na za to predvideni mesti na spodnjem delu ohišja (slika 1).
  3. Priključite omrežje in motor ob upoštevanju priključnega diagrama vezja (slika 2). Diagram vezja je na notranji strani pokrova ohišja.
  4. Za napajanje motorja in priključek PTC termistorja uporabite kabel s skupnim plaščem.
  5. Sprožilni sistem s PTC termistorjem se lahko uporablja samo z nameščenim pokrovom ter z vgrajenima uvodnicama za kable in vodnike.
  6. Podatki za kabelske uvodnice in vijake na pokrovu ohišja: