Avsedd användning

Utrustning tillverkad enl. direktiv 2014/34/EU

Kalledarutlösningssystemet MVS 6 är en säkerhets-, kontroll- och regleranordning enl. art. 1 (2) i direktiv 2014/34/EU för utrustning och säkerhetssystem som är avsedda för användning i explosionsfarliga omgivningar. Utlösningssystemet måste installeras utanför en explosionsfarliga omgivningen. Vår EU-försäkran om överensstämmelse medföljer denna anvisning.

Användningsområde

Utlösningssystemet används till temperaturövervakning av trefasmotorer som är avsedda för användning i explosionsfarliga omgivningar och klassificerats i grupp II, kategori 2 G eller 2 D. Systemet lämpar sig även för att skydda andra trefasutrustningar mot alltför höga temperaturer om dessa utrustningar är försedda med kalledare och uppvisar ett liknande kopplingsbeteende som trefasmotorer. Ägaren är ansvarig för att rätt slags skyddssystem väljs för den avsedda användningen.

Systemet MVS 6 används även till driftmässig inkoppling och frånkoppling av den anslutna motorn. Brytaren på kåpans framsida kan låsas i läge ”Från” med hjälp av ett hänglås.