Montering, elanslutning

Monteringsanvisningar

Risk för elektriskt slag

  1. Beakta säkerhetsreglerna för elteknik. Innan kåpor tas och innan elinstallationer genomförs ska alla matningsströmkretsar kopplas ifrån, nätsäkringen slås ifrån, spänningsfrihet kontrolleras, återinkoppling spärras samt en väl synlig varningsskylt sättas upp.
  2. Beakta gällande föreskrifter för elinstallationer, t.ex. EN 50110-1 och EN 60079-14, i Tyskland särskilt VDE 0100 med motsvarande avsnitt → om detta inte beaktas finns risk för elektriskt slag, brand eller kortslutning.
  3. Koppla inte in utrustningen förrän den har monterats komplett. Ta inte utrustningen i drift om den har skadats. Vidtag åtgärder som förhindrar att utrustningen tas i drift innan den har reparerats komplett.
  4. Anslut kalledarutlösningssystem endast enligt kopplingsschemat/kabelschemat. Fast elektrisk installation är föreskriven. Beakta spänningen och frekvensen som anges på märkskylten.
  5. Genomför ett funktionstest efter att underhålls- och reparationsarbeten har avslutats.
  6. Kapslingsklassen som anges på märkskylten kan endast garanteras vid avsedd montering och om anslutningsledningen har förts in i kåpan enligt föreskrift.
  7. Kåplocket måste ha satts fast rätt så att den kringliggande tätningen ligger emot tätt mot kåpans underdel.

Montering

  1. Öppna kåpan genom att lossa på de båda pluggarna vid locket.
  2. Montera de båda bifogade kabel- och ledningsinföringarna M 20 x 1,5 vid härför avsedda positioner på kåpans underdel (bild 1).
  3. Anslut elnätet och motorn med hänsyn till anslutnings-kopplingsschemat (bild 2). Kopplingsschemat finns även på insidan av kåplocket.
  4. Använd en gemensam mantelledning för motorspänning och kalledaranslutning.
  5. Kalledarutlösningssystemet får endast tas i drift om locket har monterats och kabel- och ledningsinföring har byggts in.
  6. Data för kabelförskruvningar och skruvar på kåplocket: